DOMAĆINSTVO ADROVIĆ PETNJICA, SELO BOR

Domaćinstvo prima goste od 1. maja do 31. avgusta.
Sve aktivnosti i sva dalja ulaganja su usmjerena u stvaranju kapaciteta i uslova da bi domaćinstvo otvoreno svih 365 dana u godini.

Noćenje

Trenutno ovo domaćinstvo ne nudi opciju noćenja.

Hrana

Domaćinstvo nema jelovnik, priprema se tradicionalno domaća hrana, ista ona koja se priprema i za domaćinstvo (domaći hljeb, pite, mantije, kačamak, proja, prijan, pasulj, popara, priganice, paprikaš, baklave…). Potrebno je da gost naglasi da li je potrebno vegetarijanska ili veganska kuhinja, ili je alergičan na neke sastojke.

Ruralne aktivnosti

Aktivnostima koje se inače dešavaju na imanju mogu da učestvuju i gosti i to po mjesecima:

Maj:  U ovom mjesecu gosti mogu zajedno učestvovati sa domaćinstvom u sledećim aktivnostima: sadnja bašte, proljećno uređenje voćnjaka, skupljanje ljekovitog bilja i gljiva.

Jun:  U ovom mjesecu  može se učestvovati u aktivnostima pripreme za početak sakupljanja  stočne hrane. Proizvodnja silaže

Jul: U ovom mjesecu može se učestvovati u aktivnostima branje šumskih borovnica i jagoda, trešanja, pravljenje sokova i džemova, košenje livada i proizvodnja stočne hrane.

Avgust: : U ovom mjesecu se nastavljaju aktivnosti proizvodnja stočne hrane, (košenje, plastidba) proizvodnja silaže.

Septembar: U ovom mjesecu može se učestvovati u aktivnostima branje bašte, spremanje pekmeza, ajvara, zimnice, kupljenje voća  (džibru) za pečenje rakije.

Napomena: Tokom navedenog perioda gosti mogu aktivno učestvovati sa domaćinstvom u muži krava i ovaca, čuvanju istih,  pravljenju domaćih tradicionalnih proizvoda od mlijeka, spremanju hrane.

Druge usluge

Transferi za goste: DA
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časoviučestvovanje u pripremi jela: DA
Jahanje konja: DA
Kampovanje: NE
Organizacija izleta: DA
Rekviziti za djecu: NE

Posebni uslovi

Internet: DA
TV: DA
Moguće dovesti kućne ljubimce: DA
Mašina za veš na raspolaganju gostima: DA
Strani jezici u upotrebi u domaćinstvu:  Engleski

OSTALA DOMAĆINSTVA NA TERITORIJI OPŠTINE PETNJICA

Napišite komentar

Menu