DOMAĆINSTVO BOŽOVIĆ BERANE, KATUN KULJAPIĆA POTOK

Domaćinstvo prima goste tokom čitave godine.

Noćenje

Soba 1: broj ležajeva 2
Soba 2: broj ležajeva 2
Soba 3: broj ležajeva 2
Soba 4: broj ležajeva 3
Kupatilo: zajedničko za sve

Hrana

U ponudi je potpuno domaća hrana, ona koju domaćini pripremaju i za sebe,  od proizvoda  koju proizvode na svom imanju. U koliko sam gost zahtijeva vegansku ili vegeterijansku hranu i nju je moguće pripremiti.

Ruralne aktivnosti

aktivnosti Ovo domaćinstvo vam nudi raznovrsne ruralne aktivnosti. Tokom svih mjeseci sprovode se svakodnevne aktivnosti kao što su: muža krava, hranjenje životinja (krava, svinja,kokoši) čišćenje i njega životinja, priprema sira.

Decembar, januar, februar i mart su mjeseci kada nema posla na njivama, livadama i sl pa će vam domaćica nesebično pokazati kako se pletu čarape, kape, rukavice, šalovi i to sve od vune, 100 % prirodnog materijala. Takođe je moguće jahati konje i voziti se konjskom zapregom u snijegu.
April: Već dolazi ljepše vrijeme tako da slijedi pripremanje bašte i njiva za sadnju ranih povrtarskih kultura, orezivanje voća, pregled pčelinjih zajednica.
Maj: U ovom mjesecu već sve vrvi od posla, svakog dana se sprovode razne aktivnosti kao što su okopavanje krompira, radovi u pčelinjaku, pripremanje ogrijeva za zimu, radovi u plasteniku isl.
Jun i jul: U ovim mjesecima je glavna aktivnost pripremanje sijena za zimu, koje podrazumijeva niz postupaka: košenje, sušenje, plašćenje, baliranje prevoz do skladišta, a čitav ovaj proces bude jako interesantan i atraktivan gostima.
Avgust: U ovom mjesecu se sakupljaju šumski plodovi kao što su borovnica,malina, i bere ljekovito bilje. Borovnica koja se sakuplja je samonikla i 100% organska, i za ovaj savršeni plod se može reći da je pravo čudo prirode.
Septembar, oktobar, novembar: priprema zimnice po tradicionalnoj recepturi uključujući turšije, džemove, kompote, sokove, branje voća i povrća, sakupljanje i sušenje pečurke.

Uzevši u obzir da se na gazdinstvu nalazi veliki broj životinja jako često mozete vidjeti mlade životinje: teliće, jariće, prasiće, piliće, mačiće, štence a ako budete njihovi gosti u pravo vrijeme možete prisustvovati rođenju neke od njih, što je naročito interesantno za djecu.

Druge usluge

Transferi za goste: NE
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časovi učestvovanje u pripremi jela: DA
Jahanje konja: DA
Kampovanje: DA
Organizacija izleta: DA
Rekviziti za djecu: DA

Posebni uslovi

Internet: DA
TV: DA
Posteljina i peškiri: DA
Moguće dovesti kućne ljubimce: DA
Mašina za veš na raspolaganju gostima: DA
Strani jezici u upotrebi u domaćinstvu:  ENGLESKI

OSTALA DOMAĆINSTVA NA TERITORIJI OPŠTINE BERANE

Napišite komentar

Menu