Godišnja skupština RuralTour federacije u Crnoj Gori

Evropska federacija za ruralni turizam – RuralTour, broji preko 30 organizacija iz 26 evropskih zemalja. Ove godine, čast da organizuje godišnju skupštinu RuralTour federacije je pripala crnogorskom Udruženju seoskih domaćinstava – Turizam na selu, koja je članica federacije od 2019. godine.
Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo federacije. U narednom periodu predsjednica će biti Agne Vaitkuviene iz Litvanije.

Nakon generalne skupštine, održana je Konferencija o Ruralnom turizmu u Crnoj Gori u okviru projekta “Razvoj kapaciteta i razmjena znanja za podršku lokalnom sistemu proizvodnje hrane i pristupu tržištu za aktere kratkog/lokalnog lanca vrijednosti u Crnoj Gori” koji realizuje Organizacija za Hranu i Poljoprivredu (FAO) uz finansijsku podršku Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije.

Učesnicima su se obratili Klaus Ehrlich generalni sekretar evropske federacije za ruralni turizam RuralTour, Ivan Mališić projektni menadžer Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije, Anka Kujović predstavnik Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Milena Kotlica predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Vučko Pešić predsjednik Udružena seoska domaćinstva Crne Gore Turizam na selu. Putem video linka goste je pozdravila i izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije. Događaju su prisustvovali i predstavnici Upravnog odbora Udruženja seoskih domaćinstava Turizam na selu kao i predstavnici lokalnih turističkih organizacija.

Njena ekselencija Karen Maddocks, britanska ambasadorka u Crnoj Gori posjetila RRABKP
Novi Projekat: Turizam na selu za jačanje lokalne zajednice

Napišite komentar

Ostali članci

Menu